Farmářské trhy v Praze

Měsíční archív: Září 2013

Holešovická tržnice

Pražská tržnice neboli Holešovická tržnice je nejen u obyvatel Prahy velmi známá. Holešovická tržnice je velmi dobře známá nejen svými obchody, ale i památkově chráněným areálem, ve kterém se nachází. Že jste v Holešovicích ještě nikdy nebyli? Pak tuto velkou chybu rozhodně budete muset napravit.

Holešovická tržnice to nejsou žádné malé stánky namačkané na sobě, okolo kterých sotva projde jeden člověk. Stánky zde samozřejmě najdete, ale mimo jiné jsou zde i velké haly, ve kterých najdete trhy, obchody a prodejny.

 

Nejznámější halou je pravděpodobně hala 22, ve které najdete pravidelně trhy s ovocem, zeleninou a vším, co naši farmáři nabízí. S podobnými trhy se můžete setkat během letních měsíců v různých městech České republiky, ale v Holešovicích je máte každý den. Zejména během letních měsíců můžete venku spatřit menší butiky a stánky, které nabízí široký sortiment od oblečení nebo doplňků, až po různé hračky nebo zahraniční pochutiny a potraviny. U každého stánku se libovolně můžete zastavit a poohlížet, jak dlouho budete chtít. Zde se rozhodně vyplatí smlouvat. Budete-li smlouvat, můžete vybranou věci zakoupit klidně i o polovinu levněji. Některé stánky navíc ke smlouvání přímo vybízejí.

V Holešovické tržnici bude postaráno dokonce i o ty, kteří dostali hlad nebo chuť na něco dobrého. A nemusí to být zrovna naše kuchyně. V areálu tržnice najdete různé restaurace, bistra nebo menší fast foody, kde se můžete velmi rychle občerstvit. Naopak chcete-li déle posedět, pak i tuto možnost zde máte.

Holešovická tržnice není oblíbená jen mezi obyvateli České republiky. Stále častěji zde můžete vidět i zahraniční turisty, kteří sem zavítají nejen za levným zbožím, ale hlavně za kvalitním jídlem, které si zde mohou zakoupit.

Vložil Pražská tržnice, Trhy v Holešovicích | Štítek , , , , | Zanechat komentář